Over Mij

Over mij

Mijn naam is Wilma de Joode. Al van kleins af aan ben ik dol op dieren. Thuis hadden mijn ouders geiten, kippen, katten en ik ben opgegroeid met Duitse Herders. Dieren zijn altijd mijn grote liefde geweest. Toen ik in 2000 naar Bosnie vertrok om daar vrijwilligerswerk te doen voor de mensen daar had ik niet kunnen bedenken wat het mij allemaal zou brengen. Door mijn reikiwerk in Bosnie ben ik gaan werken met en voor de zwerfhonden in het door oorlog verwoeste land. In Bosnië kwam ik in aanraking met de duizenden zwerfhonden daar. Het raakte mij enorm en ik besloot een stichting op te richten om deze dieren te gaan helpen. Zeven jaar lang ben ik voorzitter geweest. Minimaal twee keer per jaar organiseerde ik trips naar Bosnie waar we in het asiel gingen werken dat mijn stichting financieel ondersteunde. Castratie- en educatieprojecten opgezet. Het was een zeer bijzonder zware, intensieve en waardevolle tijd. Mijn leven is in en door Bosnie ingrijpend veranderd. In positieve zin want ik vond mijn passie en dat waar ik goed in ben.

Door mijn werk, 7 jaar lang, voor en met de Bosnische zwerfhonden kwam ik als asielbeheerder te werken in Nederland. Ik had geen diploma maar ik werd aangenomen omdat ik zoveel ervaring had door mijn stichting. Werken met vrijwilligers, met honden, met herplaatsen, pr en contacten leggen.  Tijdens mijn eerste jaren haalde ik het diploma wat ik nodig had. Ruim tien jaar ben ik beheerder geweest van het asiel.

Ik heb in al die jaren duizenden dieren voorbij zien komen en even zoveel baasjes. Baasjes die afstand wilden doen maar ook baasjes die een hond of kat wilden adopteren. Het vinden van de juiste baas is waar ik goed in ben. Het aanvoelen van het dier en wat het dier nodig heeft. De juiste match zien te vinden tussen dier en nieuwe eigenaar is een bijzonder traject. Het is een lastig traject want niets is zo onvoorspelbaar als een dier. Ook de mens is een bijzonder wezen! Het zoeken en het vinden van die juiste match is voor mij een uitdaging die ik graag aan ga.

OPLEIDINGEN, LEZINGEN EN WORKSHOPS

2022          lezing Het C- woord  (Marcel Nijland)
2020          Instructeur 1 Martin Gaus Academy
2020          Pet college: Let’s go banana’s. Over hondenpubers (Judith Lissenberg)
2020          Hormonen! De invloed op de ontwikkeling van de jonge hond (Sam Turner)
2020          Pet college: Hap, Click, Weg (Judith Lissenberg)
2019
          Vechtende honden uit elkaar halen workshop (Tinley)
2018          Dog Detective workshop (Sarah Fisher)
2017          Een uitvallende hond in huis (Monique Bladder)
2012          T-Touch gezelschapsdieren training (Sarah Fisher)
2011          Honden en Kattenbesluit (Aeres Training centre Barneveld)
2011          ABA Algemene basis opleiding voor africhters (Dogvision/Tinley)
2011          T-Touch workshop (Sarah Fisher)
2011          Leiden of Lijden workshop (Arvid van Putten)
2011          Kattengedrag  (Gaus academie. Sonja van Leeuwen)
2008         Workshop T-Touch voor honden (Marjolein Prins)
2001         Touch for Health 1 t/m 4 (Ingrid van Niekerk)
1992          Reiki 1 & 2